Güllaç tarifi için gerekli malzemeler: 12 yaprak güllaç; 1,5 litre süt; 2 su bardağı şeker; Çekilmiş ceviz; 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre). Güllaç tarifi yapılışı: 1. Sütü ve şekeri tencereye alarak ısıtın, şekerlerin tamamen eridiğinden emin olun. 2. Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. 3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyun. 4. Her yanı ıslanacak şekilde üzerine bir iki kepçe süt dökün. 5. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 6. kata cevizi serpin. 6. Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak tepsiye dizin. 7. Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin. 8. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. 9. Dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Güllaç yapraklarını ıslatacağınız sütün sıcaklığı çok iyi olmalıdır. Güllaç tatlınızın tadını kaybetmemesi ve cevizlerin kararmaması için aynı gün tüketmeniz önerilir.