• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Güllaç yaprağının yumuşak olması için ne yapmalı?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Teknoloji
    • Talimatlar

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A delicate hand gently pouring warm milk over thin, translucent layers of güllaç pastry on a traditional Turkish copper tray, with rose petals scattered nearby.
    Güllaç yaprağının yumuşak olması için kullanılacak sütün sıcaklığı önemlidir 123.
    • Sütün çok sıcak olmaması gerekir 123. Kaynar haldeki süt, güllaç yapraklarının hamurlaşmasına yol açar 12.
    • Sütün çok soğuk olmaması gerekir 23. Çok soğuk süt, tatlının şerbetini çekmesini engeller 23.
    • Sütün ılık olması gerekir 123. Ilık ile sıcak aralığında bir süt sıcaklığı, tarifi başarılı bir şekilde yapmak için yeterlidir 12.
    Ayrıca, güllaç yapraklarının taze olması ve kırılmamış olması da yumuşaklık açısından önemlidir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. posta.com.tr
        1
      2. kucukmenderes.com.tr
        2
      3. yapraklar.gen.tr
        3
      4. lezzet.com.tr
        4
      5. livashop.com
        5
    • Güllaç yapraklarını nasıl daha hızlı ıslatabilirim?

    • Güllacın lezzetini artırmak için ne yapılabilir?

    • Güllaç yaprakları neden hamurlaşır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm Turkish kitchen with a copper pot of rose-scented milk simmering on a stove, delicate layers of güllaç leaves arranged in a ceramic dish, and a wooden spoon drizzling the sweetened milk over them, surrounded by bowls of crushed nuts and pomegranate seeds for garnish.

    Güllaç tarifi nasıl yapılır?

    Güllaç tarifi için gerekli malzemeler: 12 yaprak güllaç; 1,5 litre süt; 2 su bardağı şeker; Çekilmiş ceviz; 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre). Güllaç tarifi yapılışı: 1. Sütü ve şekeri tencereye alarak ısıtın, şekerlerin tamamen eridiğinden emin olun. 2. Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. 3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyun. 4. Her yanı ıslanacak şekilde üzerine bir iki kepçe süt dökün. 5. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 6. kata cevizi serpin. 6. Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak tepsiye dizin. 7. Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin. 8. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. 9. Dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Güllaç yapraklarını ıslatacağınız sütün sıcaklığı çok iyi olmalıdır. Güllaç tatlınızın tadını kaybetmemesi ve cevizlerin kararmaması için aynı gün tüketmeniz önerilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Tatlılar
    5 kaynak
    A traditional Turkish dessert plate holds delicate layers of güllaç soaked in sweet milk, topped with crushed walnuts, a sprinkle of pistachios, and a drizzle of rosewater, garnished with fresh pomegranate seeds and a dusting of cinnamon.

    Güllacın içine ne konur?

    Güllacın içine genellikle ceviz konur. Güllaç, tamamen damak zevkine göre çeşitlendirilebilen bir tatlıdır.
    • YemekTarifleri
    • Tatlılar
    • Malzemeler
    5 kaynak

    Güllaç içine ne kadar süt konur?

    Güllaç yapımında 3 litre süt kullanılması önerilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    5 kaynak

    Güllaç yaparken süt az gelirse ne yapılır?

    Güllaç yaparken sütün az gelmesi durumunda, yaprakların kuru kalmaması için biraz daha süt eklemek önerilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    5 kaynak
    A Turkish cook in a sunlit kitchen carefully pours warm milk from a small copper pot over delicate layers of güllaç pastry, with steam gently rising and a bowl of crushed pistachios nearby.

    Güllaç yaparken süt nasıl olmalı?

    Güllaç yaparken sütün kaynar halde olmaması gerekir. Güllaç yapımında dikkat edilmesi gereken üç temel nokta vardır: Güllaç yaprakları. Süt. Şeker. Daha yoğun bir lezzet elde etmek için, kullanılan süt miktarının %10’u kadar bitkisel sıvı krem şanti eklenebilir. Güllaç, aynı gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilen bir tatlıdır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Süt
    5 kaynak

    Güllaç için hangi yufka kullanılır?

    Güllaç yapımında nişastalı yufka kullanılır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • HamurUrunleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"hhyf0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fgullac-yapraginin-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmali-1905689136%3Flr%3D213%26ncrnd%3D7426","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1025291061756302371","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756302443345875-9355458611067642437-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-204-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hhyfw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"hhyf1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hhyfw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"hhyf2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Güllaç yaprağının yumuşak olması için **kullanılacak sütün sıcaklığı önemlidir** [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari)[```3```](https://yemek.com/gullac-yapmanin-puf-noktalari/).\n\n* **Sütün çok sıcak olmaması gerekir** [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari)[```3```](https://yemek.com/gullac-yapmanin-puf-noktalari/). Kaynar haldeki süt, güllaç yapraklarının hamurlaşmasına yol açar [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari).\n* **Sütün çok soğuk olmaması gerekir** [```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari)[```3```](https://yemek.com/gullac-yapmanin-puf-noktalari/). Çok soğuk süt, tatlının şerbetini çekmesini engeller [```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari)[```3```](https://yemek.com/gullac-yapmanin-puf-noktalari/).\n* **Sütün ılık olması gerekir** [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari)[```3```](https://yemek.com/gullac-yapmanin-puf-noktalari/). Ilık ile sıcak aralığında bir süt sıcaklığı, tarifi başarılı bir şekilde yapmak için yeterlidir [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari).\n\nAyrıca, güllaç yapraklarının taze olması ve kırılmamış olması da yumuşaklık açısından önemlidir [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim)[```2```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/ramazan-sofralarinin-olmazsa-olmazi-gullac-tatlisi-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler-2839643","title":"Ramazan sofralarının olmazsa olmazı! Güllaç tatlısı yaparken...","shownUrl":"https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/ramazan-sofralarinin-olmazsa-olmazi-gullac-tatlisi-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler-2839643","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.kucukmenderes.com.tr/gullac-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler-nelerdir/88450/","title":"Güllaç Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?","shownUrl":"https://www.kucukmenderes.com.tr/gullac-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler-nelerdir/88450/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.yapraklar.gen.tr/gullac-yapragi-icin-hangi-malzemeler-kullanilmali.html","title":"Güllaç Yaprağı İçin Hangi Malzemeler Kullanılmalı?","shownUrl":"https://www.yapraklar.gen.tr/gullac-yapragi-icin-hangi-malzemeler-kullanilmali.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari","title":"Güllaç Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.livashop.com/blog/icerik/gullac-nasil-yapilir","title":"Güllaç Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://www.livashop.com/blog/icerik/gullac-nasil-yapilir","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Güllaç yaprağının yumuşak olması için ne yapmalı?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Güllaç yapraklarını nasıl daha hızlı ıslatabilirim?","url":"/search?text=G%C3%BClla%C3%A7+yapraklar%C4%B1n%C4%B1+nas%C4%B1l+daha+h%C4%B1zl%C4%B1+%C4%B1slatabilirim%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Güllacın lezzetini artırmak için ne yapılabilir?","url":"/search?text=G%C3%BClla%C3%A7+nas%C4%B1l+lezzetlendirilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Güllaç yaprakları neden hamurlaşır?","url":"/search?text=G%C3%BClla%C3%A7+yapraklar%C4%B1+neden+hamurla%C5%9F%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=G%C3%BClla%C3%A7+yapra%C4%9F%C4%B1n%C4%B1n+yumu%C5%9Fak+olmas%C4%B1+i%C3%A7in+ne+yapmal%C4%B1%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A delicate hand gently pouring warm milk over thin, translucent layers of güllaç pastry on a traditional Turkish copper tray, with rose petals scattered nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-rTLfZ94vDnIqVNHLmdcz/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"1025291061756302371","reqid":"1756302443345875-9355458611067642437-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-204-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756302443345875-9355458611067642437-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-204-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hhyfw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"hhyf3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/gullac-tarifi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/iftari-tatlisiz-yapamayanlar-icin-pratik-lezzet-cikolatali-gullac-2312627?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sukrankaymak.com/gullac-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberler/gullac-nasil-hazirlanir-gullac-malzemeleri-nelerdir-gullac-tarifi-ve-puf-noktalari-1100714?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ntv.com.tr/galeri/n-life/n-lezzetler/osmanlinin-geleneksel-tatlisi-gullac-nasil-yapilir-cikolatali-gullac-tarifi,UhG6_iq5I0OQGa3y3chJ6w?size=16&stub=1"],"header":"Güllaç tarifi nasıl yapılır?","teaser":"Güllaç tarifi için gerekli malzemeler: 12 yaprak güllaç; 1,5 litre süt; 2 su bardağı şeker; Çekilmiş ceviz; 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre). Güllaç tarifi yapılışı: 1. Sütü ve şekeri tencereye alarak ısıtın, şekerlerin tamamen eridiğinden emin olun. 2. Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. 3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyun. 4. Her yanı ıslanacak şekilde üzerine bir iki kepçe süt dökün. 5. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 6. kata cevizi serpin. 6. Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak tepsiye dizin. 7. Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin. 8. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. 9. Dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Güllaç yapraklarını ıslatacağınız sütün sıcaklığı çok iyi olmalıdır. Güllaç tatlınızın tadını kaybetmemesi ve cevizlerin kararmaması için aynı gün tüketmeniz önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gullac-tarifi-nasil-yapilir-2907827258","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm Turkish kitchen with a copper pot of rose-scented milk simmering on a stove, delicate layers of güllaç leaves arranged in a ceramic dish, and a wooden spoon drizzling the sweetened milk over them, surrounded by bowls of crushed nuts and pomegranate seeds for garnish.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-jLmwuy1JHXoj8Y6xjRdg/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nguncel.com/threads/guellac-icine-ne-konur.20757/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://rehber.ihya.org/gullac-hakkinda-bilgi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/gullac-tarifi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/gullac-nasil-yapilir-nefis-gullac-tarifi-2021-yt1-2937095?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/gullac?size=16&stub=1"],"header":"Güllacın içine ne konur?","teaser":"Güllacın içine genellikle ceviz konur. Güllaç, tamamen damak zevkine göre çeşitlendirilebilen bir tatlıdır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gullacin-icine-ne-konur-3510682084","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"}],"imageThumbProps":{"alt":"A traditional Turkish dessert plate holds delicate layers of güllaç soaked in sweet milk, topped with crushed walnuts, a sprinkle of pistachios, and a drizzle of rosewater, garnished with fresh pomegranate seeds and a dusting of cinnamon.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16270576/picture-1u7ALEHy0HiY5DZ824ms/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/sizden-lezzetler/sizden-tatli-tarifleri/gullac-3?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aydinlik.com.tr/haber/gullac-nasil-yapilir-gullac-tatlisinin-icine-ne-konur-459640?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/gullac?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kralgida.com/tarifler/gullac/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberler/gullac-nasil-hazirlanir-gullac-malzemeleri-nelerdir-gullac-tarifi-ve-puf-noktalari-1100714?size=16&stub=1"],"header":"Güllaç içine ne kadar süt konur?","teaser":"Güllaç yapımında 3 litre süt kullanılması önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gullac-icine-ne-kadar-sut-konur-2533232826","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/ramazan-sofralarinin-olmazsa-olmazi-gullac-tatlisi-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler-2839643?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/gullac-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/gullac-tarifi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/gullac?size=16&stub=1"],"header":"Güllaç yaparken süt az gelirse ne yapılır?","teaser":"Güllaç yaparken sütün az gelmesi durumunda, yaprakların kuru kalmaması için biraz daha süt eklemek önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gullac-yaparken-sut-az-gelirse-ne-yapilir-134311651","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://server.canakkaleolay.com/haber/gullac-nasil-yapilir-evde-gullac-yapimi-ve-puf-noktalari-60402?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.livapastacilik.com/blogs/p/gullac-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/gullac-nasil-yapilir-gullac-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir-blog-3734715?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/tatli-ustasindan-gullac-yapmanin-puf-noktalari-ve-dikkat-edilmesi-gerekenler/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/gullac-yapmanin-puf-noktalari/?size=16&stub=1"],"header":"Güllaç yaparken süt nasıl olmalı?","teaser":"Güllaç yaparken sütün kaynar halde olmaması gerekir. Güllaç yapımında dikkat edilmesi gereken üç temel nokta vardır: Güllaç yaprakları. Süt. Şeker. Daha yoğun bir lezzet elde etmek için, kullanılan süt miktarının %10’u kadar bitkisel sıvı krem şanti eklenebilir. Güllaç, aynı gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilen bir tatlıdır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gullac-yaparken-sut-nasil-olmali-4280150452","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"Süt"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish cook in a sunlit kitchen carefully pours warm milk from a small copper pot over delicate layers of güllaç pastry, with steam gently rising and a bowl of crushed pistachios nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-IcWt0kLtcOdtw7mpMvOx/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.rafinera.com/blog/yemek-pisirme-onerileri/evde-gullac-yapimi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.turkgun.com/yemek-tarifleri/gullac-nedir-neyden-yapilir/288489?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/htgastro/kesfet/gullac-yapmanin-puf-noktalari-3039122?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hepsiburada.com/hayatburada/lezzetli-ve-pratik-soguk-baklava-tadinda-gullac-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/video/gullac-nasil-yapilir/?size=16&stub=1"],"header":"Güllaç için hangi yufka kullanılır?","teaser":"Güllaç yapımında nişastalı yufka kullanılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gullac-icin-hangi-yufka-kullanilir-865695615","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/hamururunleri","text":"HamurUrunleri"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hhyfw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"hhyf4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hhyfw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"hhyf5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"hhyfw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}