• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Güllaç yaparken süt nasıl olmalı?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Süt

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish cook in a sunlit kitchen carefully pours warm milk from a small copper pot over delicate layers of güllaç pastry, with steam gently rising and a bowl of crushed pistachios nearby.
    Güllaç yaparken sütün kaynar halde olmaması gerekir 123. Sütün sıcaklığı ılık ile sıcak aralığında olmalıdır 123.
    Güllaç yapımında dikkat edilmesi gereken üç temel nokta vardır:
    • Güllaç yaprakları 1. Taze olmalıdır 1.
    • Süt 1. Tam yağlı süt kullanılmalıdır 14.
    • Şeker 1. Damak zevkine göre şeker miktarı artırılabilir 3.
    Daha yoğun bir lezzet elde etmek için, kullanılan süt miktarının %10’u kadar bitkisel sıvı krem şanti eklenebilir 1.
    Güllaç, aynı gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilen bir tatlıdır 1. Ancak buzdolabında 4 °C’de birkaç gün muhafaza etmek de mümkündür 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. server.canakkaleolay.com
        1
      2. livapastacilik.com
        2
      3. gzt.com
        3
      4. tgrthaber.com
        4
      5. yemek.com
        5
    • Süt sıcaklığı nasıl kontrol edilir?

    • Güllacın lezzetini etkileyen faktörler nelerdir?

    • Güllaç yaprakları nasıl yumuşatılır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A warm Turkish kitchen with a copper pot of rose-scented milk simmering on a stove, delicate layers of güllaç leaves arranged in a ceramic dish, and a wooden spoon drizzling the sweetened milk over them, surrounded by bowls of crushed nuts and pomegranate seeds for garnish.

    Güllaç tarifi nasıl yapılır?

    Güllaç tarifi için gerekli malzemeler: 12 yaprak güllaç; 1,5 litre süt; 2 su bardağı şeker; Çekilmiş ceviz; 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre). Güllaç tarifi yapılışı: 1. Sütü ve şekeri tencereye alarak ısıtın, şekerlerin tamamen eridiğinden emin olun. 2. Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. 3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyun. 4. Her yanı ıslanacak şekilde üzerine bir iki kepçe süt dökün. 5. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 6. kata cevizi serpin. 6. Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak tepsiye dizin. 7. Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin. 8. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. 9. Dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Güllaç yapraklarını ıslatacağınız sütün sıcaklığı çok iyi olmalıdır. Güllaç tatlınızın tadını kaybetmemesi ve cevizlerin kararmaması için aynı gün tüketmeniz önerilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Tatlılar
    5 kaynak

    Güllaç yaparken süt az gelirse ne yapılır?

    Güllaç yaparken sütün az gelmesi durumunda, yaprakların kuru kalmaması için biraz daha süt eklemek önerilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    5 kaynak
    A traditional Turkish dessert plate holds delicate layers of güllaç soaked in sweet milk, topped with crushed walnuts, a sprinkle of pistachios, and a drizzle of rosewater, garnished with fresh pomegranate seeds and a dusting of cinnamon.

    Güllacın içine ne konur?

    Güllacın içine genellikle ceviz konur. Güllaç, tamamen damak zevkine göre çeşitlendirilebilen bir tatlıdır.
    • YemekTarifleri
    • Tatlılar
    • Malzemeler
    5 kaynak
    A delicate hand gently pouring warm milk over thin, translucent layers of güllaç pastry on a traditional Turkish copper tray, with rose petals scattered nearby.

    Güllaç yaprağının yumuşak olması için ne yapmalı?

    Güllaç yaprağının yumuşak olması için kullanılacak sütün sıcaklığı önemlidir. Sütün çok sıcak olmaması gerekir. Sütün çok soğuk olmaması gerekir. Sütün ılık olması gerekir. Ayrıca, güllaç yapraklarının taze olması ve kırılmamış olması da yumuşaklık açısından önemlidir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    5 kaynak

    Güllaç içine ne kadar süt konur?

    Güllaç yapımında 3 litre süt kullanılması önerilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"12820":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fgullac-yaparken-sut-nasil-olmali-4280150452%3Flr%3D213%26ncrnd%3D14336","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1951637431756267215","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756267239418162-17524995242435978271-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-190-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"1282w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"12821":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"1282w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"12822":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Güllaç yaparken sütün **kaynar halde olmaması** gerekir [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim)[```2```](https://yemek.com/gullac-yapmanin-puf-noktalari/)[```3```](https://www.nefisyemektarifleri.com/gullac-nasil-yapilir-ustasindan-butun-puf-noktalariyla/). Sütün sıcaklığı ılık ile sıcak aralığında olmalıdır [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim)[```2```](https://yemek.com/gullac-yapmanin-puf-noktalari/)[```3```](https://www.nefisyemektarifleri.com/gullac-nasil-yapilir-ustasindan-butun-puf-noktalariyla/).\n\nGüllaç yapımında dikkat edilmesi gereken üç temel nokta vardır:\n\n* **Güllaç yaprakları** [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim). Taze olmalıdır [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim).\n* **Süt** [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim). Tam yağlı süt kullanılmalıdır [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim)[```4```](https://www.livapastacilik.com/blogs/p/gullac-nasil-yapilir).\n* **Şeker** [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim). Damak zevkine göre şeker miktarı artırılabilir [```3```](https://www.nefisyemektarifleri.com/gullac-nasil-yapilir-ustasindan-butun-puf-noktalariyla/).\n\nDaha yoğun bir lezzet elde etmek için, kullanılan süt miktarının %10’u kadar bitkisel sıvı krem şanti eklenebilir [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim).\n\nGüllaç, aynı gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilen bir tatlıdır [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim). Ancak buzdolabında 4 °C’de birkaç gün muhafaza etmek de mümkündür [```1```](https://www.pakmayaprofesyonellerdunyasi.com/blog/iyi-bir-gullac-yapmak-icin-9-adim)[```4```](https://www.livapastacilik.com/blogs/p/gullac-nasil-yapilir).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://server.canakkaleolay.com/haber/gullac-nasil-yapilir-evde-gullac-yapimi-ve-puf-noktalari-60402","title":"Çanakkale Olay | Son Dakika Haber | Çanakkale Haber...","shownUrl":"https://server.canakkaleolay.com/haber/gullac-nasil-yapilir-evde-gullac-yapimi-ve-puf-noktalari-60402","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.livapastacilik.com/blogs/p/gullac-nasil-yapilir","title":"Güllaç Nasıl Yapılır? İpuçlarıyla Enfes... — Liva Pastacılık","shownUrl":"https://www.livapastacilik.com/blogs/p/gullac-nasil-yapilir","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.gzt.com/lokma/gullac-nasil-yapilir-gullac-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir-blog-3734715","title":"Güllaç Nasıl Yapılır? Güllaç Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?","shownUrl":"https://www.gzt.com/lokma/gullac-nasil-yapilir-gullac-yapmanin-puf-noktalari-nelerdir-blog-3734715","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.tgrthaber.com/mavikadin/tatli-ustasindan-gullac-yapmanin-puf-noktalari-ve-dikkat-edilmesi-gerekenler/","title":"Tatlı Ustasından Güllaç Yapmanın Püf Noktaları ve Dikkat...","shownUrl":"https://www.tgrthaber.com/mavikadin/tatli-ustasindan-gullac-yapmanin-puf-noktalari-ve-dikkat-edilmesi-gerekenler/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://yemek.com/gullac-yapmanin-puf-noktalari/","title":"Güllaç Yapmanın Püf Noktaları, Güllaç Nasıl... - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/gullac-yapmanin-puf-noktalari/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Güllaç yaparken süt nasıl olmalı?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/sut","text":"Süt"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Süt sıcaklığı nasıl kontrol edilir?","url":"/search?text=S%C3%BCt+s%C4%B1cakl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+nas%C4%B1l+kontrol+edilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Güllacın lezzetini etkileyen faktörler nelerdir?","url":"/search?text=G%C3%BClla%C3%A7+lezzetini+etkileyen+fakt%C3%B6rler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Güllaç yaprakları nasıl yumuşatılır?","url":"/search?text=G%C3%BClla%C3%A7+yapraklar%C4%B1+nas%C4%B1l+yumu%C5%9Fat%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=G%C3%BClla%C3%A7+yaparken+s%C3%BCt+nas%C4%B1l+olmal%C4%B1%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish cook in a sunlit kitchen carefully pours warm milk from a small copper pot over delicate layers of güllaç pastry, with steam gently rising and a bowl of crushed pistachios nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-IcWt0kLtcOdtw7mpMvOx/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"1951637431756267215","reqid":"1756267239418162-17524995242435978271-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-190-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756267239418162-17524995242435978271-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-190-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"1282w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"12823":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/gullac-tarifi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/iftari-tatlisiz-yapamayanlar-icin-pratik-lezzet-cikolatali-gullac-2312627?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sukrankaymak.com/gullac-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberler/gullac-nasil-hazirlanir-gullac-malzemeleri-nelerdir-gullac-tarifi-ve-puf-noktalari-1100714?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ntv.com.tr/galeri/n-life/n-lezzetler/osmanlinin-geleneksel-tatlisi-gullac-nasil-yapilir-cikolatali-gullac-tarifi,UhG6_iq5I0OQGa3y3chJ6w?size=16&stub=1"],"header":"Güllaç tarifi nasıl yapılır?","teaser":"Güllaç tarifi için gerekli malzemeler: 12 yaprak güllaç; 1,5 litre süt; 2 su bardağı şeker; Çekilmiş ceviz; 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre). Güllaç tarifi yapılışı: 1. Sütü ve şekeri tencereye alarak ısıtın, şekerlerin tamamen eridiğinden emin olun. 2. Sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakın. 3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyun. 4. Her yanı ıslanacak şekilde üzerine bir iki kepçe süt dökün. 5. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayın ve 6. kata cevizi serpin. 6. Kalan güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak tepsiye dizin. 7. Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirin. 8. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. 9. Dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Püf noktaları: Güllaç yapraklarını ıslatacağınız sütün sıcaklığı çok iyi olmalıdır. Güllaç tatlınızın tadını kaybetmemesi ve cevizlerin kararmaması için aynı gün tüketmeniz önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gullac-tarifi-nasil-yapilir-2907827258","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm Turkish kitchen with a copper pot of rose-scented milk simmering on a stove, delicate layers of güllaç leaves arranged in a ceramic dish, and a wooden spoon drizzling the sweetened milk over them, surrounded by bowls of crushed nuts and pomegranate seeds for garnish.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-jLmwuy1JHXoj8Y6xjRdg/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/ramazan-sofralarinin-olmazsa-olmazi-gullac-tatlisi-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler-2839643?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/gullac-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/gullac-tarifi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/gullac?size=16&stub=1"],"header":"Güllaç yaparken süt az gelirse ne yapılır?","teaser":"Güllaç yaparken sütün az gelmesi durumunda, yaprakların kuru kalmaması için biraz daha süt eklemek önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gullac-yaparken-sut-az-gelirse-ne-yapilir-134311651","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nguncel.com/threads/guellac-icine-ne-konur.20757/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://rehber.ihya.org/gullac-hakkinda-bilgi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/gullac-tarifi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haberturk.com/gullac-nasil-yapilir-nefis-gullac-tarifi-2021-yt1-2937095?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/gullac?size=16&stub=1"],"header":"Güllacın içine ne konur?","teaser":"Güllacın içine genellikle ceviz konur. Güllaç, tamamen damak zevkine göre çeşitlendirilebilen bir tatlıdır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gullacin-icine-ne-konur-3510682084","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/tatlilar","text":"Tatlılar"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"}],"imageThumbProps":{"alt":"A traditional Turkish dessert plate holds delicate layers of güllaç soaked in sweet milk, topped with crushed walnuts, a sprinkle of pistachios, and a drizzle of rosewater, garnished with fresh pomegranate seeds and a dusting of cinnamon.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16270576/picture-1u7ALEHy0HiY5DZ824ms/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.posta.com.tr/yasam/yemek/ramazan-sofralarinin-olmazsa-olmazi-gullac-tatlisi-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler-2839643?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kucukmenderes.com.tr/gullac-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler-nelerdir/88450/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yapraklar.gen.tr/gullac-yapragi-icin-hangi-malzemeler-kullanilmali.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/gullac-yaparken-bilmeniz-gereken-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.livashop.com/blog/icerik/gullac-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"header":"Güllaç yaprağının yumuşak olması için ne yapmalı?","teaser":"Güllaç yaprağının yumuşak olması için kullanılacak sütün sıcaklığı önemlidir. Sütün çok sıcak olmaması gerekir. Sütün çok soğuk olmaması gerekir. Sütün ılık olması gerekir. Ayrıca, güllaç yapraklarının taze olması ve kırılmamış olması da yumuşaklık açısından önemlidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gullac-yapraginin-yumusak-olmasi-icin-ne-yapmali-1905689136","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"}],"imageThumbProps":{"alt":"A delicate hand gently pouring warm milk over thin, translucent layers of güllaç pastry on a traditional Turkish copper tray, with rose petals scattered nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-rTLfZ94vDnIqVNHLmdcz/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/sizden-lezzetler/sizden-tatli-tarifleri/gullac-3?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aydinlik.com.tr/haber/gullac-nasil-yapilir-gullac-tatlisinin-icine-ne-konur-459640?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/gullac?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kralgida.com/tarifler/gullac/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.turkiyegazetesi.com.tr/haberler/gullac-nasil-hazirlanir-gullac-malzemeleri-nelerdir-gullac-tarifi-ve-puf-noktalari-1100714?size=16&stub=1"],"header":"Güllaç içine ne kadar süt konur?","teaser":"Güllaç yapımında 3 litre süt kullanılması önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/gullac-icine-ne-kadar-sut-konur-2533232826","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"1282w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"12824":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"1282w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"12825":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"1282w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}