Güllaç yapımı için gerekli malzemeler: 200 g güllaç yaprağı; 1 lt süt; 1 su bardağı şeker; 1/2 su bardağı çekilmiş fındık veya badem; 1 yemek kaşığı gül suyu; Bıçağın ucuyla öğütülmüş vanilya; 2 diş damla sakızı; Üzeri için antep fıstığı, nar taneleri, kiraz şekeri vb.. Yapılışı: 1. Sütü bir sos tenceresine alın, içine şeker, gül suyu, vanilya ve ezilip toz haline getirilmiş damla sakızını ekleyip karıştırın. 2. Ocağa alıp orta hararetli ateşte kaynamasına müsaade etmeden ısıtın (buharı tütmeye başladığında ateşten alabilirsiniz). 3. Güllaç yapraklarının sığabileceği bir fırın kabına yaprakları kırarak dizin ve her sırada üzerlerine kepçe ile süt gezdirin. 4. Yaprakların yarısını dizip ıslattıktan sonra üzerlerine fındık ve bademi serpin. 5. Kalan yaprakları da aynı şekilde dizip ıslatın. 6. En son kalan tüm sütü üzerine gezdirin. 7. Üzerini örtüp 30 dk.-1 saat dinlendirin. 8. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Güllaç, yapıldığı gün tüketilmesi gereken bir tatlıdır.