Buradasın
Gözlemenin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gözlemenin yumuşak olması için şu adımlar izlenebilir:
- Hamurun kıvamı: Hamurun yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda yoğrulması gerekir 12.
- Dinlendirme: Yoğurduktan sonra hamurun üzerini örtüp en az 30 dakika dinlendirilmesi, hamurun daha kolay açılmasını sağlar 23.
- İç harç: İç harcın sulu olmaması ve harcın ince, dengeli bir şekilde yayılması, gözlemenin dağılmasını önler ve eşit pişmesini sağlar 12.
- Pişirme: Gözlemeyi pişirmeye başlamadan önce sac veya tavanın iyice ısınmış olması önemlidir 2. Pişirme sonrası üzerine tereyağı sürülmesi ve bezle örtüp dinlendirilmesi, gözlemenin yumuşak kalmasını sağlar 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: