Göz yağlı su böreği yapımı için gerekli malzemeler: Hamur için: 4 su bardağı un, yarım su bardağı süt, 1 su bardağı su, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz. İç harcı için: 250 gram beyaz peynir, yarım su bardağı süt, 2 yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım demet taze soğan, yarım demet maydanoz. Üzeri için: 50 gram tereyağı, yarım su bardağı süt. Yapılışı: 1. Unu bir kaseye alın, ortasını havuz gibi açın ve içine süt, su, sıvı yağ, tuz ve sirkeyi ekleyin. 2. Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve her parçayı un serpilmiş tezgah üzerinde çok ince olacak şekilde açın. 3. Açılan hamurları üst üste koyun ve ilk hamuru yağlayıp üstüne diğer hamuru koyup yağlayarak bu işlemi bitene kadar devam edin. 4. En üste koyduğunuz hamuru yağlamayın. 5. Yağlanan en üst hamuru uzunlamasına rulo şeklinde sarın ve spiraller şeklinde dolayarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. 6. Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpiştirin. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Su böreğini fırından çıkardıktan sonra üzerine temiz bir bez örtüp dinlendirirseniz, daha kolay dilimlenecektir.