Buradasın
Glutensiz kurabiyeden çikolata nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz çikolatalı kurabiye yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir:
Malzemeler:
- 110 g yumuşak tereyağı 1
- 2/3 su bardağı Hindistan cevizi şekeri veya normal şeker 1
- 1 yumurta 12
- 1 çay kaşığı vanilya özütü 1
- 1,5 su bardağı yulaf unu 1
- 1 su bardağı yulaf ezmesi 1
- 1/2 çay kaşığı karbonat 1
- 1/2 çay kaşığı tuz 1
- 1/2 su bardağı doğranmış çikolata 1
Yapılışı:
- Tereyağı ve şekeri yüksek hızlı mikserde krem haline gelene kadar çırpın 1.
- Yumurta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin 1.
- Karıştırdığınız kuru malzemeleri ilave edip tahta kaşıkla unlar kaybolana kadar geniş hareketlerle karıştırın 1.
- Çikolatayı da ekleyip karıştırın ve tepsiye büyükçe bir kaşık ile geniş aralıklı olarak yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin 1.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 12-13 dakika pişirin 1.
- Fırından alıp tel ızgara üzerinde soğutun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: