Buradasın
Glutensiz kurabiye hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz kurabiye hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı glutensiz un karışımı (pirinç unu, mısır nişastası, patates nişastası karışımı) 1;
- 1/2 su bardağı tereyağı (veya sıvı yağ) 1;
- 1/2 su bardağı toz şeker 1;
- 1 yumurta 1;
- 1 tatlı kaşığı vanilin (isteğe bağlı) 1;
- 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1;
- Bir tutam tuz 1;
- 1/4 su bardağı süt (isteğe bağlı, hamurun kıvamına göre) 1;
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz, fındık veya çikolata parçaları (isteğe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Tereyağını (veya sıvı yağı) ve şekeri bir kaba alıp, mikserle veya çırpıcıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın 1.
- Yumurtayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin 1.
- Glutensiz unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin 1. Vanilin de kullanıyorsanız bunu da ekleyin 1.
- Hamur çok kuruysa, sütü azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın 1. Hamur ele yapışmayan, yumuşak bir kıvamda olmalıdır 1.
- Hamurun içine ceviz, fındık veya çikolata parçaları ekleyerek karıştırın 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayarak top şekli verin 1.
- Kurabiye toplarını, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin 1.
- Fırınınızı 180°C'ye (350°F) önceden ısıtın 1. Kurabiyeleri 12-15 dakika kadar, altın rengi olana kadar pişirin 1.
- Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra, tepside birkaç dakika soğumaya bırakın 1. Ardından, bir tel ızgara üzerine alarak tamamen soğumalarını bekleyin 1.
Alternatif glutensiz kurabiye tarifleri için aşağıdaki kaynakları da inceleyebilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: