Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz kadayıf yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım paket glutensiz pirinç eriştesi (wai wai) 2;
- 1 su bardağı ezilmiş ceviz 2;
- 1,5 su bardağı şeker 2;
- 2 su bardağı su 2;
- 1 paket vanilya 2.
Yapılışı:
- Tencerede 3 bardak kadar su ısıtın, kaynamamasına özen gösterin ve pirinç eriştesini suya alıp yumuşatın 2.
- Yumuşayan erişteyi yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye serin ve her iki ucuna yarım ceviz koyun 2. Erişteyi ceviz içinde kalacak şekilde sarın 2.
- Diğer erişteleri de aynı işlemlerden geçirerek tepsiye dizin 2.
- Üzerlerine birer parça tereyağı ekleyerek önceden 220°C’de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 2.
- Şerbet için malzemeleri karıştırıp pişirin ve biraz soğumasını bekleyin 2.
- Tatlı ve şerbet ılık hale geldiğinde şerbeti dökün ve kıtır bir kıvam elde edin 2.
Ayrıca, glutensiz kadayıf yapmak için başka bir tarif:
- 1,5 su bardağı pirinç unu 4;
- 1/2 su bardağı patates nişastası 4;
- 1/2 su bardağı mısır nişastası 4;
- 1/2 su bardağı şeker 4;
- 1 su bardağı su 4;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 4;
- 1/2 su bardağı ceviz veya fındık 4.
Yapılışı:
- Unları bir kasede karıştırın 4.
- Şeker ve suyu küçük bir tencereye koyup orta ateşte karıştırarak şeker tamamen eriyene kadar pişirin 4.
- Sıvı yağı ayrı bir kapta ısıtın 4.
- Pirinç unu karışımını yavaş yavaş şekerli suya ekleyin ve karıştırarak pişirin 4.
- Karışım koyulaşınca ocaktan alın ve sıvı yağı ekleyin 4.
- Karışımı birkaç dakika daha karıştırarak pişirin 4.
- Fırın tepsisine ince pirinç unu şeritleri yerleştirin ve şeritlerin arasına ceviz veya fındık koyun 4.
- Kadayıf karışımını tepsinin üzerine yayın 4.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin 4.
- Kadayıfı fırından çıkardıktan sonra soğum
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: