Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz kadayıf yapımı için gerekli malzemeler:
- 1/2 paket glutensiz pirinç eriştesi 2;
- 1 su bardağı ezilmiş ceviz 2;
- Şerbeti için: 1,5 su bardağı şeker, 2 su bardağı su, 1 paket vanilya 25.
Yapılışı:
- Tencerede 3 bardak kadar su ısıtın, suyun kaynamamasına özen gösterin ve pirinç eriştesini suya alıp yumuşatın 35.
- Yumuşayan erişteyi yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsiye serin ve her iki ucuna yarım ceviz koyun 35.
- Erişteyi ceviz içinde kalacak şekilde sarın 35.
- Diğer erişteleri de aynı işlemlerden geçirerek tepsiye dizin 35.
- Üzerlerine birer parça tereyağı ekleyerek önceden 220°C’de ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin 35.
- Şerbet için malzemeleri karıştırıp pişirin ve biraz soğumasını bekleyin 5.
- Tatlı ve şerbet ılık hale geldiğinde şerbeti dökerek kıtır bir kıvam elde edebilirsiniz 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: