Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz unlar arasında en iyisi olarak değerlendirilebilecek birkaç seçenek şunlardır:
- Karabuğday Unu: Gluten içermez ve besleyici değeri yüksektir 12.
- Amarant Unu: Lif, protein ve mikro besinler açısından zengindir 14.
- Nohut Unu: Bitkisel proteinler, magnezyum ve potasyum içerir 15.
- Hindistan Cevizi Unu: Doymuş yağlardan laurik asit içerir ve lifli yapısı sayesinde kan şekerini dengelemeye yardımcı olur 14.
- Yulaf Unu: Lifli bir yapıya sahiptir ve beta glukan adı verilen bir lif türü içerir 15.
Glutensiz un seçerken, ambalajında "gluten içermez" ibaresinin yer aldığından emin olunmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: