Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gluten hassasiyeti olan kişilerin tüketebileceği bazı gıdalar:
- Taze meyve ve sebzeler 13. Doğal olarak glutensizdir 13.
- Et, balık, tavuk 13. Glutensiz protein kaynaklarıdır 13.
- Baklagiller 13. Mercimek, nohut, fasulye gibi gıdalar bitkisel protein ve lif içerir 13.
- Glutensiz tahıllar 13. Pirinç, mısır, kinoa, karabuğday, amaranth gibi seçenekler bulunur 13. Yulafın gluten içermemesi için glutensiz sertifikalı olması gerekir 1.
- Süt ve süt ürünleri 13. Kalsiyum açısından zengin glutensiz gıdalardır 3.
- Glutensiz un ve nişastalar 13. Pirinç unu, mısır unu, soya unu, kinoa unu ve karabuğday unu gibi alternatifler kullanılabilir 3.
Gluten hassasiyeti olan kişilerin, diyet planı oluştururken bir uzmana danışması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: