Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gluten hassasiyeti, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten proteinine karşı vücudun olumsuz reaksiyon göstermesi durumudur 13.
Gluten hassasiyetinin bazı belirtileri:
- sindirim sistemi sorunları (karın ağrısı, şişkinlik, gaz, ishal veya kabızlık) 123;
- kronik yorgunluk ve halsizlik 13;
- baş ağrısı ve migren 13;
- eklem ve kas ağrıları 13;
- sinir sistemi rahatsızlıkları (konsantrasyon bozukluğu, unutkanlık, depresyon) 13;
- cilt problemleri (egzema, sedef hastalığı, döküntüler) 13.
Gluten hassasiyetinin tedavisi için gluten içeren tüm gıdalardan kaçınılması ve bağırsak sağlığını destekleyici takviyeler alınması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: