Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye Tarifi: Malzemeler: - 4.5 su bardağı un - Yarım kahve fincanı nişasta - 1 su bardağı pudra şekeri - Yarım çay kaşığı tuz - 250 gr tereyağı - 2 yumurta - 1 tatlı kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı tarçın - Çeşitli renklerde şeker hamuru - Gıda kalemleri ve renkli gıda boya tüpleri Yapılışı: 1. Büyük bir cam kasede kuru malzemeleri karıştırın. 2. Yumurtaları ve tereyağını ekleyip yoğurun. 3. 1 saat buzdolabında dinlendirin. 4. Hamuru un serpilmiş bir zeminde yarım santim kalınlığında açıp şekilli kalıplarla kesin. 5. Fırın tepsisine dizip 180 derecede pişirin. 6. Pişen kurabiyeleri fırın teline alıp soğutun. 7. Gıda kalemleri, renkli boyalar ile süsleyip servis yapın. Alternatif olarak, İdil Yazar'ın zencefilli ve tarçınlı kurabiye tarifi şu şekildedir: Malzemeler: - 3 su bardağı un (420 gram) - 6 yemek kaşığı tereyağı (90 gram) - 3/4 bardak esmer şeker - 1/2 bardak üzüm pekmezi - 1 adet yumurta - 1 çay kaşığı tarçın - 1 çay kaşığı zencefil Yapılışı: 1. Derin bir kapta un, tuz, tarçın ve zencefili ekleyip karıştırın. 2. Ayrı bir kapta oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve esmer şekeri karıştırın. 3. Yumurtayı ilave edin ve çırpmaya devam edin. 4. Pekmez ve vanilya özütünü ilave edip çırpın. 5. Daha sonra kuru malzeme karışımını ilave edip hamur kıvamına gelene kadar karıştırın. 6. Unlanmış bir tezgah üzerine hamuru koyup bir parmak kalınlığında merdaneyle açın. 7. Dilediğiniz şekilde kalıplarla şekil verin veya elinizde de şekil verebilirsiniz. 8. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alıp, buzdolabında 10 dakika bekletin. 9.