Buradasın
Gingerbread ev yapımı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ev yapımı gingerbread (zencefilli kurabiye) tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 su bardağı un 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 yemek kaşığı zencefil 1
- 1 yemek kaşığı tarçın (isteğe göre artırılabilir) 1
- 100 gram tereyağı 12
- 1 bardaktan 2 parmak az esmer şeker 1
- 1 tam yumurta 1
- Yarım su bardağı pekmez 1
- 1 paket şekerli vanilin 1
Yapılışı:
- Unu, tuzu, toz zencefili ve toz tarçını bir kapta kaşıkla karıştırın 1.
- Başka bir kapta esmer şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını köpürtmeden çırpın 1.
- Şeker ve yumurta karışımına yumurtayı, ardından da pekmezi ve vanilyayı ekleyip karıştırın 1.
- Un karışımını diğer karışımla bütünleştirip güzelce yoğurun 1.
- Hamurunuzu tezgahın üzerine alıp merdane ile açın 1.
- Açtığınız hamurunuzdan kalıplarınızla dilediğiniz gibi şekiller kesin 1.
- Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize alıp yaklaşık 15 dakika buzdolabında bekletin 1.
- Soğuyan gingerbread’lerinizi önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerini glazürle dilediğiniz gibi süsleyin 1.
Alternatif olarak, kurabiyeleri kahve ile ıslatıp pastacı kreması ve esmer şekerle sütlü bir tatlı olarak da servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: