Ev yapımı gingerbread (zencefilli kurabiye) tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 3 su bardağı un - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı zencefil - 1 yemek kaşığı tarçın (isteğe göre artırılabilir) - 100 gram tereyağı - 1 bardaktan 2 parmak az esmer şeker - 1 tam yumurta - Yarım su bardağı pekmez - 1 paket şekerli vanilin Yapılışı: 1. Unu, tuzu, toz zencefili ve toz tarçını bir kapta kaşıkla karıştırın. 2. Başka bir kapta esmer şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağını köpürtmeden çırpın. 3. Şeker ve yumurta karışımına yumurtayı, ardından da pekmezi ve vanilyayı ekleyip karıştırın. 4. Un karışımını diğer karışımla bütünleştirip güzelce yoğurun. 5. Hamurunuzu tezgahın üzerine alıp merdane ile açın. 6. Açtığınız hamurunuzdan kalıplarınızla dilediğiniz gibi şekiller kesin. 7. Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize alıp yaklaşık 15 dakika buzdolabında bekletin. 8. Soğuyan gingerbread’lerinizi önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. 9. Fırından çıkardıktan sonra üzerini glazürle dilediğiniz gibi süsleyin. Alternatif olarak, kurabiyeleri kahve ile ıslatıp pastacı kreması ve esmer şekerle sütlü bir tatlı olarak da servis edebilirsiniz.