Buradasın
Derin dondurucuda bekletilen yiyecekler neden bozulur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Derin dondurucuda bekletilen yiyeceklerin bozulmasının birkaç nedeni vardır:
- Besin değerlerinin kaybolması 1. Uzun süre derin dondurucuda kalan yiyecekler, vitamin ve mineral açısından fakirleşerek besin değerlerini yitirir 1.
- Mikroorganizma oluşumu 15. Dondurucuda uzun süre bekleyen yiyeceklerde, çözdürme işlemi sırasında mikroorganizma üremesi başlayabilir ve bu durum besin zehirlenmelerine yol açabilir 15.
- Yapı ve tat bozulması 24. Bazı yiyecekler düşük sıcaklıklarda yapı ve tatlarını kaybeder; örneğin, sulu meyveler, yeşillikler, pişmiş yumurta ve makarna dondurulduğunda formlarını ve lezzetlerini yitirir 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: