Buradasın
Gıda mühendisliğinde hangi terimler kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda mühendisliğinde kullanılan bazı temel terimler şunlardır:
- Food Processing (Gıda İşleme): Ürünlerin tüketiciye sunulmadan önce geçirdiği işlemler 1.
- Quality Control (Kalite Kontrol): Üretim kalitesinin denetlenmesi 1.
- Food Preservation (Gıda Koruma): Gıda ürünlerinin bozulmaması için uygulanan yöntemler 1.
- Food Safety (Gıda Güvenliği): Gıdanın her aşamada güvenli olmasını sağlayacak prosedürler 1.
- Nutrition (Beslenme): Besin değerleri ve insan vücudunun bu değerleri nasıl kullandığı 1.
- Food Additives (Gıda Katkı Maddeleri): Raf ömrünü uzatmak veya tat, aroma, renk gibi özellikleri iyileştirmek için eklenen maddeler 1.
- Food Allergens (Gıda Alerjenleri): Bazı insanların yiyeceklere karşı alerjik reaksiyon göstermesine neden olan bileşenler 1.
- HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points): Gıda güvenliğini sağlamak için gereken kontrol noktaları 1.
- Genetically Modified Organisms (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar): Genetik materyalleri bilimsel yöntemlerle değiştirilmiş organizmalar 1.
- Food Supplements (Gıda Takviyeleri): Besin değerini arttırmak veya özel sağlık faydaları sağlamak için gıdalara eklenen maddeler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: