Buradasın
Gıda mühendisliği ders içerikleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda mühendisliği ders içerikleri, genellikle aşağıdaki konuları kapsar:
- Beslenme: Protein, yağ ve karbonhidratların sindirimi, vitamin ve mineral maddelerin fonksiyonları 1.
- Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri: Isıl işlemler, kurutma, donma, evaporasyon, karıştırma, ufalama gibi tamamlayıcı birim işlemler 23.
- Gıda Ambalajlama: Ambalajlama malzemelerinin tamamı ve gıda ambalajlama teknolojileri 13.
- Gıda Kalite Kontrol Mevzuatı: Kalite ilkeleri, gıda kalite karakteristikleri, istatistiksel kalite kontrol 13.
- Enstrümental Analiz: Kromatografik, spektroskopik ve elektroforez tekniklerinin gıda analizlerinde kullanımı 12.
- Gıda Biyoteknolojisi: Biyoteknoloji ve fermentasyon, mikrobiyal metabolizma, DNA yapısı ve rekombinant DNA teknolojisi 12.
- Gıdaların Duyusal Değerlendirmesi: Gıdaların karakteristik duyusal özelliklerinin belirlenmesi 12.
- Staj: Öğrencilerin staj konusunda bilgilendirilmesi ve staj raporlarının değerlendirilmesi 1.
Bu dersler, gıda mühendisliği öğrencilerinin gıda üretimi ve işlenmesi süreçlerinde gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarını sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: