Buradasın
Bütün tavuğun yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bütün tavuğun yumuşak olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Marine etme: Yoğurt, limon suyu, zeytinyağı, süt ve baharatlarla marine etmek, etin yumuşamasını sağlar 135. Marine işlemi için en az yarım saat, ideal olarak birkaç saat bekletilmesi önerilir 3.
- Pişirme yöntemi: Tavayı ısıtarak başlamak ve tavuğun mühürlenmesi, suların içeride kalmasını sağlar 3. Yüksek ateş yerine orta ateşte pişirmek, tavuğun dışının hızla pişip içinin çiğ kalmasını önler 3.
- Dinlendirme: Pişirme sonrası tavuğun 5-10 dakika dinlendirilmesi, suların yeniden dağılmasını ve tavuğun daha lezzetli olmasını sağlar 3.
- Tuzlama: Tuz, etin protein yapısında reaksiyona girerek yumuşamasını sağlar 15. Ancak tuzun fazla olmaması için 2 saatlik bekletmenin ardından et suya tutulup peçete ile kurulabilir 15.
Tavuk etinin yıkanması, üzerindeki bakterilerin etrafa yayılmasına neden olabileceği için önerilmez 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: