Tavuk kesimi, genellikle şu adımlarla gerçekleştirilir: 1. Hayvanın Asılması: Tavuklar, ayakları bağlı olarak bir taşıma bandına asılı vaziyette kesim yerine taşınır. 2. Suya Batırma: Tavuklar, son derece soğuk bir sudan geçirilir. 3. Kesim: Döner veya düz bıçakla, boyunda bulunan 4 damar kesilir. 4. Tüylerin Yolunması, Yıkama ve Temizleme: Kesim sonrası tüylerin yolunması, yıkama ve temizleme işlemleri yapılır. 5. Parçalama ve Paketleme: Tavuklar parçalara ayrılır ve paketlenir. İslami usullere göre kesim yapılacaksa, kesim sırasında "Bismillah, Allahuekber" denilmesi ve kesicinin Müslüman veya ehli kitap olması gerekir. Tavuk kesimi, hijyen ve güvenlik açısından uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.