Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tüm tavuğun en güzel nasıl pişirilebileceği ile ilgili bazı öneriler:
- Fırında pişirme: Ev fırınları 180-220 derece aralığında, alt-üst rezistans ve fan açık şekilde kullanılmalıdır 4. Bütün tavuk pişirilirse, tavuğun büyüklüğüne göre bu derece 150 dereceye kadar düşürülebilir 4.
- Marinasyon: Tavuk, pişirilmeden önce istenilen baharatlar ve yağlarla lezzetlendirilmelidir 4. Baharatlara ilave olarak limon, portakal gibi narenciye ürünlerinin suyu ve kabukları kullanılabilir 4.
- Bağlama: Tavuk, gıda temasına uygun bir fırın ipi ile bağlanmalıdır 4. Bu sayede tavuk daha az su kaybeder 4.
- Haşlama: Tavuk pişirilmeden önce haşlanmamalıdır; tamamen fırında pişirilmelidir 4.
Tüm tavuk pişirme yöntemleri ve püf noktaları hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: