Buradasın
Gerçek şalgam suyu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek şalgam suyu yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg mor havuç 13;
- 2 adet büyük boy şalgam 1;
- 1 su bardağı sert buğday unu 1;
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu (tercihen iyotsuz) 1;
- 5 litre su 13;
- 1-2 dilim fermente ekmeği (tercihen ekşi mayalı) 1;
- 1-2 adet acı biber (tercihe bağlı) 1.
Yapılışı:
- Mor havuç ve şalgam iyice yıkanır ve kabukları soyulur 1. Havuçlar şerit şerit kesilir veya dörtü şeklinde dilimlenir, şalgam ise iri parçalar halinde doğranır 1.
- Bir tencereye su koyulur ve içine kaya tuzu eklenerek karıştırılır 1. Tuzlu suyun içine sert buğday unu eklenir ve iyice çözülmesi sağlanır 1.
- Hazırlanan karışıma havuç ve şalgam eklenir 1.
- Karışım cam bir kavanoza aktarılır 1. Kavanoza ekmek dilimleri ve acı biber eklenir 1. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır ve serin, gölge bir yerde 15 gün bekletilir 1.
- Fermantasyon tamamlandıktan sonra karışım ince bir tülbent yardımıyla süzülür 1. Elde edilen şalgam suyu cam şişelere aktarılır ve serin bir yerde saklanarak soğuk şekilde servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: