Buradasın
Gerçek fıstıklı kurabiye hamuru nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek fıstıklı kurabiye hamuru, yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır 3.
Malzemeler:
- 95 gr tereyağı 1
- 65 gr toz antep fıstığı 1
- 65 gr toz şeker 1
- 140 gr un (1 su bardağı + 1 çay bardağı) 1
- 1 adet yumurtanın akı 1
Hazırlanışı:
- Bir su bardağı un, toz şeker, toz antep fıstığı ve soğuk tereyağını kum gibi oluncaya kadar yoğurun 1.
- 1 yumurta akı ve 1 çay bardağı unu ekleyerek hamuru toparlayın 1.
- Toparladığınız hamurdan 20 eşit parça koparın, her parçayı elinizle yuvarlayın ve 2 şer cm aralıklarla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 1.
- Tırtıklı bir bıçak yardımıyla üstüne çizgiler atın ve 180 derece önceden ısıttığınız fırında 15 dk pişirin 1.
- Tamamen soğuduğunda servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: