Buradasın
Garnitürlü karnabahar nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Garnitürlü karnabahar yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 orta boy karnabahar 1;
- 1 adet garnitür 1;
- 1 adet kırmızı biber 1;
- Bir avuç kıyılmış dereotu 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Karnabaharı yıkayıp kalın köklerini ayıklayın 1.
- Rondoya alıp tane tane olana kadar çekin 1.
- 1 adet garnitürü yıkayıp biberi kare kare doğrayın 1.
- Zeytinyağı geniş bir tencerede kızdırın 1.
- Karnabaharı ekleyip karıştırın (su koymayın) 1.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin 1.
- Dereotu, pul biber, kimyon, kara biber ve tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın 1.
Alternatif bir garnitürlü karnabahar tarifi:
Malzemeler:
- 1 adet küçük boy karnabahar 2;
- 2 adet patates 2;
- 2 adet havuç 2;
- 2 adet kapya biber 2;
- 8-10 adet arpacık soğan 2;
- 4-5 diş sarımsak 2;
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 çay kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı kekik 2;
- 1 çay kaşığı kırmızı biber 2;
- 1/2 çay kaşığı pul biber 2;
- 1 kase sarımsaklı yoğurt 2.
Yapılışı:
- Karnabahar küçük parçalara ayrılıp yıkanır 2.
- Patatesler, havuçlar kabukları soyulup, küçük küpler halinde doğranır 2.
- Kapya biberler temizlenip iri küpler halinde doğranır 2.
- Arpacık soğanlar ve sarımsaklar da eklenir 2.
- Tuz, baharatlar ve zeytinyağı da ilave edilir 2.
- Hepsi güzelce harmanlanır 2.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır 2.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede alt üst
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: