Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Bitter çikolata ile ganaj: 1:1 oranında (1 ölçü çikolata, 1 ölçü krema) yapıldığında yumuşak bir kıvama sahip olur 3. 2:1 oranında (2 ölçü çikolata, 1 ölçü krema) yapıldığında ise daha sert bir kıvama ulaşır ve truffle yapımında kullanılabilir 3.
- Sütlü çikolata ile ganaj: 2:1 oranında (2 ölçü çikolata, 1 ölçü krema) yapıldığında yumuşak bir kıvama sahip olur 3.
- Beyaz çikolata ile ganaj: 3:1 oranında (3 ölçü çikolata, 1 ölçü krema) yapılmalıdır 13. Beyaz çikolata ganajları daha yumuşak olduğu için, kullanılan alana göre çikolata oranını artırmak gerekebilir 3.
Ganajın kıvamını ayarlamak için diğer yöntemler:
- Çok gevşekse: Mikrodalgada veya ocakta benmari yöntemiyle biraz çikolata eritilip eklenebilir 1. Ayrıca, ganaj mikrodalgada ılık ve akıcı olana kadar ısıtılıp, ardından eritilmiş çikolata eklenip karıştırılabilir 1.
- Çok pütürlüyse: Mikrodalgada 20 saniye ısıtılıp karıştırılabilir 1. Gerekirse işlem tekrarlanabilir 1.
- Çok katıysa: Sıcaklığında biraz bekletilip eşit şekilde soğuması sağlanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: