Ganajın kıvamını ayarlamak için kullanılan çikolata türüne ve oranlarına dikkat edilmelidir. Bitter çikolata ile ganaj: 1:1 oranında (1 ölçü çikolata, 1 ölçü krema) yapıldığında yumuşak bir kıvama sahip olur. Sütlü çikolata ile ganaj: 2:1 oranında (2 ölçü çikolata, 1 ölçü krema) yapıldığında yumuşak bir kıvama sahip olur. Beyaz çikolata ile ganaj: 3:1 oranında (3 ölçü çikolata, 1 ölçü krema) yapılmalıdır. Ganajın kıvamını ayarlamak için diğer yöntemler: Çok gevşekse: Mikrodalgada veya ocakta benmari yöntemiyle biraz çikolata eritilip eklenebilir. Çok pütürlüyse: Mikrodalgada 20 saniye ısıtılıp karıştırılabilir. Çok katıysa: Sıcaklığında biraz bekletilip eşit şekilde soğuması sağlanabilir. Ganajın kıvamı, kullanım amacına göre de ayarlanabilir.