Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fransız usulü profiterol yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Hamur için: 1 su bardağı su, 100 gr tereyağı, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, 4 adet yumurta 12.
- Krema dolgusu için: 2,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilin 1.
- Çikolata sosu için: 100 gr bitter çikolata, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı toz şeker 1.
Yapılışı:
- Hamurun hazırlanması: Tencereye su ve tereyağını ekleyip kaynatın 1. Un ve tuzu ekleyip hızlıca karıştırarak 2-3 dakika pişirin 1. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin, ardından yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle çırpın 1. Hamuru sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde sıkın 1. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin 1.
- Krema dolgusunun hazırlanması: Tüm malzemeleri bir tencereye alın ve orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin 1. Oda sıcaklığına gelince profiterol hamurlarını ortadan kesip içine doldurun 1.
- Çikolata sosunun hazırlanması: Çikolata, süt, tereyağı, kakao ve şekeri küçük bir tencerede kısık ateşte eritin 1. Homojen kıvam aldığında ocaktan alın 1.
- Servis: Profiterol toplarını servis tabağına alın ve üzerine çikolata sosunu gezdirin 1. Antep fıstığı veya fındık ile süsleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: