Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fransız usulü profiterol yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 su bardağı su, 100 gr tereyağı, 1 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, 4 adet yumurta 4.
- Krema dolgusu için: 2,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 paket vanilin 4.
- Çikolata sosu için: 100 gr bitter çikolata, 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı toz şeker 4.
Yapılışı:
- Hamurun hazırlanması: Tencereye su ve tereyağını ekleyip kaynatın, un ve tuzu ekleyip hızlıca karıştırarak 2-3 dakika pişirin 4. Ocaktan alıp ılınmasını bekleyin, ardından yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle çırpın 4.
- Krema dolgusunun hazırlanması: Tüm malzemeleri bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin 4.
- Çikolata sosunun hazırlanması: Çikolata, süt, tereyağı, kakao ve şekeri küçük bir tencerede kısık ateşte eritin 4.
- Servis: Profiterol toplarını servis tabağına alıp üzerine çikolata sosunu gezdirin, Antep fıstığı veya fındık ile süsleyerek servis edin 4.
Profiterol yaparken malzemelerin oda sıcaklığında olması ve hamur karışımının iyi çırpılması önemlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: