Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Frambuazlı cupcake yapımı için gerekli malzemeler:
- Kek için: yarım su bardağı kakao, 1 su bardağı sıcak su, 2 adet yumurta, 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvıyağ, bir buçuk su bardağı tozşeker, iki buçuk su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, yarım çay kaşığı tuz, yarım su bardağı frambuaz reçeli 13.
- Krema için: 300 ml (1 kutu: 200 ml) krema, 1 paket krem şanti, yarım su bardağı frambuaz reçeli 13.
Yapılışı:
- Kakaoyu sıcak suyun içine katın ve karıştırarak erimesini sağlayın, ardından oda sıcaklığına gelene kadar soğutun 13.
- Karıştırma kabına yumurta, süt, sıvıyağ, tozşeker ve kakao karışımını koyup, hafifçe karıştırın 13.
- Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu, yumurtalı karışıma ilave edin ve mikser veya çırpıcı ile pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın 13.
- Reçeli ekleyip hafifçe karıştırın ve kalıpların yarısı dolacak şekilde karışımı paylaştırın 13.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın 13.
- Krema için soğuk kremayı ve toz krem şantiyi bir kaba alıp, kabarana kadar mikserin yüksek devrinde çırpın 13.
- Frambuaz reçelini ilave edin ve hafifçe karıştırın, sıkma torbasına doldurun ve soğuyan keklerin üzerine şekil vererek sıkın 13.
- Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: