Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fondan şekeri yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Orta boy kalın tabanlı bir tencerede toz şeker ve suyu karıştırın 2.
- Karışımı kaynamaya bırakın ve içerisine glikozu ekleyin 2.
- Karışım 112 derece sıcaklığa ulaşana kadar kaynatın 2.
- Ocaktan alıp kenarda 40 dereceye kadar soğumasını bekleyin 2.
- Karışımı cam bir zemin veya temiz bir mermer üzerine dökün 2.
- Tahta bir spatula ile sürekli kazıma yaparak karıştırın 2.
- Şeker matlaşana ve kremsi bir kıvam alana kadar bu işlemi tekrarlayın 2.
- Hazırladığınız fondanı hava almayan bir kaba yerleştirin ve kapağını kapatın 2.
Alternatif olarak, şeker hamuru fondan yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 yemek kaşığı toz jelatin 2;
- 1 yemek kaşığı glikoz şurubu 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 500 gr pudra şekeri 2;
- vanilin 2.
Yapılışı:
- Jelatini suda 10 dakika bekletin ve benmari usulü eritin 2.
- Üzerine tereyağı ve glikozu ekleyerek tamamen karışana kadar ısıtın 2.
- Karışımı geniş bir kaba aldıktan sonra, üzerine yavaş yavaş pudra şekeri ekleyin ve yoğurun 2.
- Ele yapışmayan elastik bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin 2.
- Streç filme sarıp bir gece buzdolabında dinlendirin 2.
Fondan, yüksek şeker içeriği nedeniyle ölçülü tüketilmesi gereken bir üründür 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: