Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fondan şekeri (fondant) yapımı için gerekli malzemeler:
- 250 gram bitter çikolata (en az yüzde 70 kakao içeren) 1;
- 6 adet madlen sütlü çikolata 1;
- 4 adet yumurta 1;
- 150 gram pudra şekeri 1;
- 100 gram elenmiş un 1;
- 100 gram tereyağı 1.
Yapılışı:
- Tereyağı ve küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, kaynayan su buharı üzerine benmari usulü eritin 14.
- Ayrı bir kapta yumurta ve pudra şekerini beyaz köpük kıvamı alana kadar iyice çırpın 1.
- Yumurtalı karışımın içine tereyağı ilavesiyle erittiğiniz bitter çikolata ve unu yavaş yavaş ekleyip karıştırın 1.
- Tereyağıyla yağlayıp unladığınız kalıplara eşit miktarda fondan karışımını dökün 1.
- Her bir tatlının orta kısmına bir adet madlen sütlü çikolata yerleştirip içine bastırın 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 8-10 dakika kadar pişirdiğiniz tatlıları, vanilyalı dondurma ya da krema eşliğinde servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: