Fondan şekeri yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr toz şeker; 200 ml su; 1 yemek kaşığı glikoz şurubu; birkaç damla limon suyu. Yapılışı: 1. Orta boy kalın tabanlı bir tencerede toz şeker ve suyu karıştırın. 2. Karışımı kaynamaya bırakın ve içerisine glikozu ekleyin. 3. Karışım 112 derece sıcaklığa ulaşana kadar kaynatın. 4. Ocaktan alıp kenarda 40 dereceye kadar soğumasını bekleyin. 5. Karışımı cam bir zemin veya temiz bir mermer üzerine dökün. 6. Tahta bir spatula ile sürekli kazıma yaparak karıştırın. 7. Şeker matlaşana ve kremsi bir kıvam alana kadar bu işlemi tekrarlayın. 8. Hazırladığınız fondanı hava almayan bir kaba yerleştirin ve kapağını kapatın. Alternatif olarak, şeker hamuru fondan yapmak için gerekli malzemeler: 1 yemek kaşığı toz jelatin; 1 yemek kaşığı glikoz şurubu; 1 yemek kaşığı tereyağı; 500 gr pudra şekeri; vanilin. Yapılışı: 1. Jelatini suda 10 dakika bekletin ve benmari usulü eritin. 2. Üzerine tereyağı ve glikozu ekleyerek tamamen karışana kadar ısıtın. 3. Karışımı geniş bir kaba aldıktan sonra, üzerine yavaş yavaş pudra şekeri ekleyin ve yoğurun. 4. Ele yapışmayan elastik bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. 5. Streç filme sarıp bir gece buzdolabında dinlendirin. Fondan, yüksek şeker içeriği nedeniyle ölçülü tüketilmesi gereken bir üründür.