Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Folat düşüklüğü için tüketilmesi önerilen bazı besinler:
- Koyu yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, marul, kuşkonmaz, brüksel lahanası, brokoli 125.
- Baklagiller: Fasulye, mercimek, bezelye, nohut, barbunya 125.
- Meyveler: Portakal, greyfurt, limon, muz, çilek, kavun, avokado 125.
- Yumurta: Protein, selenyum, riboflavin ve B12 vitamini içerir 14.
- Tam tahıllar: Buğday ve diğer tam tahıllı gıdalar 25.
- Kuruyemişler: Yer fıstığı, ay çekirdeği, ceviz 25.
Folat ihtiyacı gebelikte artar, bu nedenle hamile kadınların günde 400-800 mikrogram folik asit almaları önerilir 14.
Folat düşüklüğü belirtileri varsa, bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: