Fıstıklı baklava yapmak için gerekli malzemeler: 800 gram baklavalık yufka; 250 gram Antep fıstığı; 500 gram tereyağı; Şerbeti için: 400 mililitre su, 1 kilogram şeker, yarım çay kaşığı limon tuzu. Yapılışı: 1. Hamur Hazırlığı: Tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta, sirke, tuz, yoğurt ve suyu bir kapta karıştırın. 2. Yufkaların Açılması: Tezgaha bol nişasta serpin ve bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 3. Katmanların Serilmesi: Tezgahı hafifçe nişastalayın ve bezelerin üzerine nişasta serperek birkaç tanesini üst üste koyup tepsinin genişliğinde açmaya başlayın. 4. Pişirme: Yufkaları alt ve üst katman olarak ikiye bölün. 5. Şerbetleme: Fırından çıkan sıcak baklavaya sıcak şerbeti dökün. Fıstıklı baklava yaparken açık pencereleri kapatmak ve yufkaların üzerine temiz bir bez örtmek, yufkaların kurumasını önlemek için önemlidir.