Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fıstıklı baklava yapmak için gerekli malzemeler:
- 800 gram baklavalık yufka 3;
- 250 gram Antep fıstığı 3;
- 500 gram tereyağı 3;
- Şerbeti için: 400 mililitre su, 1 kilogram şeker, yarım çay kaşığı limon tuzu 3.
Yapılışı:
- Hamur Hazırlığı: Tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta, sirke, tuz, yoğurt ve suyu bir kapta karıştırın 2. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın 2. Hamur toparlandıktan sonra tezgaha alıp un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin 2. Hamuru 24 eşit parçaya bölüp beze haline getirin 2.
- Yufkaların Açılması: Tezgaha bol nişasta serpin ve bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açın 2. Açtığınız bezelerin üzerini temiz bir bez ile örtüp 40 dakika dinlendirin 2.
- Katmanların Serilmesi: Tezgahı hafifçe nişastalayın ve bezelerin üzerine nişasta serperek birkaç tanesini üst üste koyup tepsinin genişliğinde açmaya başlayın 2. Tüm bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra yufkaları birbirinden ayırın ve bir tanesini tereyağı ile yağlanmış tepsiye serin 2.
- Pişirme: Yufkaları alt ve üst katman olarak ikiye bölün 2. İlk katları sermeye başlayın ve aralarına eritilmiş tereyağı sürün 2. Ortasına bolca Antep fıstığı serpin 2. Diğer katları da serdikten ve aralarına tereyağı sürdükten sonra baklavayı dilimleyin 2. 195 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip ardından fırını 180 dereceye indirip 35 dakika daha kontrollü olarak pişirin 2.
- Şerbetleme: Fırından çıkan sıcak baklavaya sıcak şerbeti dökün 2. Şerbetini çektikten sonra üzerine fıstık serpiştirip baklavayı servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: