Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fıstıklı baklava yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg baklavalık un 1;
- 5 adet yumurta 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 2 su bardağı buğday nişastası 1;
- 500 gram tereyağı 1;
- 300 gram toz Antep fıstığı 1;
- 5 çay kaşığı tuz 1.
Şerbeti için:
Yapılışı:
- Öncelikle şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın 1. Şerbeti ocaktan alırken, limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın 1.
- Diğer tarafta hamur için; un, yumurta, su ve tuzu yoğurun 1. Hamurdan 12 eşit beze koparıp, elinizle yuvarlayın 1. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinlendirin 1.
- Düz bir zeminde her bir bezeyi üzerine nişasta serperek çok ince açın 1. Yağlanmış bir tepsiye 6 adet yufkayı aralarına eritilmiş ve ılınmış tereyağı sürerek üst üste dizin 1.
- Üzerine toz Antep fıstığı serpin 1. Diğer 6 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın 1. Kalan ılınmış tereyağını baklavanın üzerine boşaltın 1.
- Baklavayı önce diklemesine, sonra çapraz keserek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin 1.
- Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin 1. Baklava şerbeti çektikten sonra servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: