Buradasın
En güzel kaşarlı mantar nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kaşarlı mantar yapmak için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- 500 gram kültür mantarı 2;
- 1 adet kuru soğan 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 4 adet sivri biber 2;
- 2 adet domates 2;
- 1 tutam kekik 2;
- 1 tutam tuz 2;
- 1 tutam karabiber 2;
- 1 tutam toz kırmızı biber 2;
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 2.
Yapılışı:
- Mantarları kağıt havlu ile silin ve üst kabuklarını soyun 2.
- Mantarların saplarını da kullanmak isterseniz onları da doğrayın 2.
- Soğanı yemeklik doğradıktan sonra tavada ısıttığınız zeytinyağında pembeleşene dek kavurun 2.
- İnce doğranmış sarımsakları da ekleyin ve sarımsakların kokusu çıkınca, ince doğranmış biberleri de ilave edin 2.
- Biberler biraz kavrulduktan sonra mantarları ekleyin ve kapağını kapatın 2.
- Mantarlar suyunu salıp tekrar çekene dek ara ara karıştırın 2.
- Mantarlar suyunu çekince doğranmış domatesleri de ekleyin ve 6-7 dakika daha soteledikten sonra baharatları ilave edip karıştırın 2.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini serpin ve ocağın altını kapatıp, tencerenin kapağını kapatarak, kaşarlar eriyene dek bekleyin 2.
- Bir servis tabağına alıp, sıcak sıcak servis edin 2.
Malzeme miktarlarını damak tadına göre ayarlamak mümkündür 14. Ayrıca, tarife kekik veya karabiber gibi baharatlar eklenerek lezzet artırılabilir 1.
Fırında, tavada veya airfryer gibi alternatif pişirme yöntemleriyle de kaşarlı mantar yapılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: