Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında fıstık kavurma yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
Yapılışı:
- İç fıstıkları yıkayın ve suyunu süzün 2.
- Derin bir kap içine alın, tuzunu ve ununu ekleyip iyice karıştırın 2.
- Bir fırın tepsisine alın 2.
- 200 derecede ısıtılmış turbo fırında sık sık karıştırarak kavrulmalarını sağlayın 2.
- Dikkat edin, fıstık yağlı olduğu için çabuk yanar, ortalama 10-12 dakikada fırından almanız gerekir 2.
Alternatif bir yöntem:
- Fırını 150°C’ye ısıtın ve fıstıkları pişirme kağıdı serili tepsiye tek kat olacak şekilde yayın 1.
- Fıstıkları yaklaşık 30-40 dakika pişirin, ardından sıcaklığı 175°C’ye çıkarıp 10-15 dakika daha çıtır hale gelene kadar pişirin 1.
- Fıstıkların hafif altın rengini aldığında fırından çıkarın ve soğumaya bırakın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: