Sağlıklı atıştırmalıkları fırında pişirmek için bazı tarifler: Elma Cipsi: 3 adet tatlı elma (isteğe göre Granny Smith veya Gala) ince ince dilimlenir. Dilimlerin üzerine tarçın serpilir (isteğe bağlı olarak zeytinyağı da eklenebilir). Elma dilimleri tek katman halinde fırın tepsisine dizilir ve 120 derecede 1,5-2 saat kurutulur. Pancar Cipsi: İnce ince doğranıp dilimlenen pancarlar sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Kabak Cipsi: Kabaklar ince ince dilimlenir, üzerine yağ, parmesan peyniri ve baharatlar sürülür. 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Fırında Portakallı Havuç Dilimleri: Havuçlar ince uzun dilimlenir, üzerine portakal suyu, bal ve toz zencefil eklenir. 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. Sağlıklı atıştırmalıkları buharlı fırında pişirmek için ise Electrolux'ün destek sayfasında öneriler bulunmaktadır.