Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu fıstık fırında şu şekilde kavrulabilir:
Malzemeler:
- 500 gram çiğ fıstık 3;
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1-2 tatlı kaşığı tuz 3;
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 3;
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı) 3.
Hazırlık aşamaları:
- Fıstıkları bir süzgeçte yıkayın ve fazla suyun süzülmesini bekleyin 3.
- Bir karıştırma kabında zeytinyağı, tuz, pul biber ve sarımsak tozunu karıştırın 3.
- Yıkadığınız fıstıkları bu karışıma ekleyin ve iyice harmanlayın 3.
- Hazırladığınız fıstıkları fırın tepsisine eşit bir şekilde yayarak yerleştirin 3.
- Önceden ısıtılmış 180 derece Celsius fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar kavurun 3.
- Fırından çıktıktan sonra fıstıkları bir süre soğumaya bırakın 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: