Fındıklı pasta yapmak için iki farklı tarif: 1. Fındıklı Mozaik Pasta Tarifi: Malzemeler: 2 paket pötibör bisküvi, 70 gram tereyağı, 15-20 adet iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı soğuk süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı kakao. Hazırlanışı: 1. Bisküvileri 3-4 parçaya ayırın. 2. Tereyağını eritin, şekeri ekleyin ve karıştırın. 3. Geniş bir karıştırma kabına şekerli yağı alın, kakaoyu ekleyip iyice karıştırın. 4. Dövülmüş fındıkları ekleyin, ardından sütü ilave edin. 5. Kırılmış bisküvileri de ekleyip bastırarak karıştırın. 6. Silikon kaplarda donduracaksanız kalıba işlem uygulamaya gerek yok, karışımı kalıplara bastırarak ekleyin ve streç filmle sarın. 7. Buzlukta en az 4-5 saat dondurun. 8. Çikolata sos, Hindistan cevizi, fıstık veya fındık kırığı ile servis edebilirsiniz. 2. Fındıklı Çikolatalı Pasta Tarifi: Malzemeler: 4 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 büyük çay bardağı sıvı yağ, 1 büyük çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un, 1,5 su bardağı süt (keki ıslatmak için), 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt (krem şantiyi çırpmak için), 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık, toz antep fıstığı (süsleme için). Hazırlanışı: 1. Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle köpürene kadar karıştırın. 2. Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın. 3. Un ve kabartma tozunu ilave edin. 4. Yağlanmış dikdörtgen bir borcama karışımı dökün ve 180 derece fırında pişirin. 5. İlk sıcaklığı çıkınca 1,5 su bardağı sütü her yerine dökün. 6. Sütle çırpılmış krem şantiyi üzerine sürün. 7. Ganaj için kremayı ısıtıp içinde çikolatayı eritin, fındık ekleyip pastanın üzerine dökün [