Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fermentasyon mutfağı, gıdaların korunması, lezzetinin artırılması ve sağlık değerlerinin yükseltilmesi amacıyla fermantasyon sürecinin kullanıldığı mutfak kültürünü ifade eder 12.
Fermente mutfak ürünlerine örnekler:
- Tarhana: Yoğurt ve sebzelerin kurutulup unla karıştırılmasıyla yapılan çorba 1.
- Şalgam suyu: Şalgam ve mor havuçtan elde edilen, tuz ve bazen bulgur eklenerek fermente edilen içecek 1.
- Boza: Darı veya mısır unundan yapılan, hafif ekşi ve tatlı içecek 1.
- Turşu: Sebzelerin tuzlu suda fermente edilerek hazırlanan garnitür 1.
- Yoğurt: Sütün laktik asit bakterileriyle fermente edilmesi sonucu elde edilen süt ürünü 12.
- Kefir: Kafkas kökenli, kefir taneleri ile mayalanmış sütten elde edilen içecek 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: