Buradasın
Fermentasyon teknolojisi dersi nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fermentasyon teknolojisi dersi, fermantasyonun temel ilkeleri, mikroorganizmaların çoğalma ve gelişme koşulları, farklı fermentasyon prosesleri ve bu proseslerin aşamaları hakkında bilgi verir 125.
Dersin konuları arasında şunlar yer alır:
- Fermantasyonun gıda endüstrisindeki yeri ve önemi 2.
- Fermantasyonun tanımı ve çeşitleri 25.
- Fermantasyonun hammaddeleri ve mikroorganizmaları 12.
- Organik asit, amino asit ve enzim üretimi 2.
- Turşu, zeytin, sirke, şarap, bira ve distile alkollü içkiler üretim teknolojileri 25.
- Fermantasyonun ekonomik boyutu 3.
Fermentasyon teknolojisi, moleküler biyolojinin uygulama alanlarından biridir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: