Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde yoğurt mayalamak için en iyi yöntem şu adımları izlemektir:
- Süt Seçimi: Katkı maddesi içermeyen, günlük taze süt tercih edilmelidir 12.
- Sütü Kaynatma: Çelik bir tencereye sütü koyarak orta ateşte kaynamaya bırakın ve üstünde köpük oluşana kadar ara ara tahta kaşıkla karıştırın 1.
- Havalandırma: Kaynayan sütü havalandırarak 10-15 dakika daha düşük ateşte tutun 1.
- Isı Kontrolü: Sütün sıcaklığı mayalama için uygun hale gelmelidir, parmağınızı sütün içine kısa süreliğine sokup ısıya dayanabiliyorsanız, süt mayalamaya hazır demektir 1.
- Maya Ekleme: Yoğurt mayası veya daha önce yaptığınız yoğurttan bir kaşık alarak sütün içine ekleyin ve karıştırın 1.
- Mayalama: Mayalanan sütü kavanozlara veya büyük kaplara aktarın, üzerini tülbentle kapatıp sıcak bir yerde sararak 6 saat bekletin 1.
- Soğutma: Yoğurdunuz hazır olduktan sonra çok fazla hareket ettirmeden üzerini kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın 1.
Ayrıca, yoğurdun daha koyu kıvamlı olması için nohut unu kullanabilirsiniz; 1 litre süt için 1 tatlı kaşığı çiğ nohut yeterlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: