Evde yoğurt mayalamak için en iyi yöntem şu adımları izlemektir: 1. Süt Seçimi: Katkı maddesi içermeyen, günlük taze süt tercih edilmelidir. 2. Sütü Kaynatma: Çelik bir tencereye sütü koyarak orta ateşte kaynamaya bırakın ve üstünde köpük oluşana kadar ara ara tahta kaşıkla karıştırın. 3. Havalandırma: Kaynayan sütü havalandırarak 10-15 dakika daha düşük ateşte tutun. 4. Isı Kontrolü: Sütün sıcaklığı mayalama için uygun hale gelmelidir, parmağınızı sütün içine kısa süreliğine sokup ısıya dayanabiliyorsanız, süt mayalamaya hazır demektir. 5. Maya Ekleme: Yoğurt mayası veya daha önce yaptığınız yoğurttan bir kaşık alarak sütün içine ekleyin ve karıştırın. 6. Mayalama: Mayalanan sütü kavanozlara veya büyük kaplara aktarın, üzerini tülbentle kapatıp sıcak bir yerde sararak 6 saat bekletin. 7. Soğutma: Yoğurdunuz hazır olduktan sonra çok fazla hareket ettirmeden üzerini kapatıp buzdolabında soğumaya bırakın. Ayrıca, yoğurdun daha koyu kıvamlı olması için nohut unu kullanabilirsiniz; 1 litre süt için 1 tatlı kaşığı çiğ nohut yeterlidir.