Süzgeçli kap ile süzme işlemi, genellikle yoğurt veya meyve suyu gibi sıvıların süzülmesi için kullanılır. Yoğurt süzme işlemi: 1. Süzgeci derin bir kabın içerisine yerleştirin. 2. Tülbendi süzgecin içerisine yayın. 3. Ev yapımı yoğurdu tülbendin içerisine alın. 4. Tülbendi uçlarından birleştirip bağlayın. 5. Yoğurdun suyunun süzülmesini bekleyin. 6. 4-5 saat sonra yoğurdunuzun tadını ve kıvamını kontrol edin, istediğiniz gibiyse süzme işlemini durdurun. Meyve suyu süzme işlemi: 1. Bir sürahinin veya kasenin üzerine ince gözenekli bir süzgeç yerleştirin. 2. Süzgeci, uzun kenarları olan bir kasenin veya sürahinin üzerine koyun. 3. Süzmek istediğiniz meyve suyunu bir sürahide veya bardağa koyun ve yavaşça süzgecin içine aktarın. 4. Süzgeçten daha fazla sıvı dökmeden önce sıvının tamamen akmasını sağlayın. 5. Posayı plastik bir spatula ile aşağı doğru bastırarak meyve suyunun kaseye veya sürahiye akmasını sağlayın. 6. Suyu temiz bir kaba dökün ve kullandığınız kaseyi veya sürahiyi durulayın.