Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde süt burger yapmak için gerekli malzemeler:
- Pankek hamuru için: 2 adet yumurta, yarım su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 2 su bardağı un 1.
- Krema için: 100 ml sıvı krema, 1 paket krem şanti, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı bal 1.
Yapılışı:
- Krema hazırlığı: Sıvı kremayı ve krem şantiyi bir karıştırma kabına alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın 1.
- Tatlandırma: Limon suyu ve balı ekleyerek karıştırmaya devam edin 1.
- Dinlendirme: Hazırlanan kremayı buzdolabına koyarak yarım saat kadar dinlenmeye bırakın 1.
- Pankek hazırlığı: Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın 2.
- Ekleme: Ardından sıvı yağ, süt, kabartma tozu, vanilya ve yarısını ayırdığınız unu ekleyip karıştırın 1.
- Son ekleme: Yavaşça kalan unu ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin 1.
- Pişirme: Yapışmaz bir tavayı ısıtın ve hamurdan 1’er yemek kaşığı dökerek pankekleri her iki tarafı da iyice pişene kadar pişirin 1.
- Dizme: Pişen pankekleri uygun bir tabağa alın 1.
- Katman oluşturma: Kremayı sıkma torbasına alarak pankeklerin üzerine dairesel şekillerde sıkın, ardından pankekleri üst üste koyarak aralarına kremayı yayın ve her iki tarafını da bastırarak birleştirin 1.
- Servis: Ev yapımı süt burgerleriniz servise hazır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: