Buradasın
Evde sebzeli güveç nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde sebzeli güveç pişirmek için gerekli malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı et 1;
- 2 patates 1;
- 1 kabak 1;
- 1 patlıcan 1;
- 4 yemek kaşığı yeşil fasulye 1;
- 4 yemek kaşığı bamya 1;
- 1 soğan 1;
- 3 sivri biber 1;
- 3 domates 1;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1/2 yemek kaşığı tuz 1;
- 3 diş sarımsak 1.
Hazırlanışı:
- Patates, patlıcan ve kabakları küp şeklinde doğrayın 1.
- Soğanları ince ince kıyın 1.
- Domatesleri şerit kesin 1.
- Küp şeklinde doğranmış patatesleri güvecin içine yerleştirerek üzerine etleri koyun 1.
- Sırasıyla fasulye, kabak, patlıcan, bamya, sivri biber, soğan, sarımsak ve yağı ilave edin 1.
- Tuz serpip, şerit halinde kesilen domates dilimleriyle üzerini örtün 1.
- 1,5 su bardağı sıcak su ilave edin 1.
- Üzerine yağlı kağıt kapatıp, kapağıyla birlikte fırında 1,5 saat pişirin 1.
Sebzeli güveç tarifine farklı sebzeler de eklenebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: