En güzel güveç pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzeme Seçimi: Kuzu kaburga, soğan, patates, patlıcan, bezelye, domates, sarımsak, tereyağı, biber ve domates salçası gibi malzemeler kullanabilirsiniz. 2. Güveç Kabı: Toprak güveç kabı tercih edin ve ilk kullanım öncesi kabı zeytinyağıyla yağlayıp fırınlayarak hazırlayın. 3. Pişirme Süreci: - Kuzu kaburgaları büyük bir güveç kabı içerisinde kavurun ve suyunu çekmesini bekleyin. - Soğan ve sarımsağı doğrayıp ekleyin ve karıştırın. - Tüm malzemeleri ilave ederek biraz daha kavurun. - En son defneyaprağı, karabiber ve tereyağını ekleyin, üzerine sıcak su ilave edin ve pişmeye bırakın. - 180 derece fırında 1,5 saat pişirin. Güveç yaparken düşük ateşte uzun süre pişirmek ve malzemelerin eşit pişmesi için sebzeleri alta, eti üste dizmek önemlidir.