Buradasın
Fırın tepsisinde güveç nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırın tepsisinde güveç yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı et 2;
- 3 adet patlıcan 2;
- 12 adet kabak 2;
- 1 adet orta boy patates 2;
- 2 adet sivri biber 2;
- 1 adet kırmızı biber 2;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 2;
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı kekik 2;
- 1 çay kaşığı kimyon 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2;
- 3-4 diş sarımsak 2;
- 3-4 sap taze soğan 2;
- Sosu için: 3 adet domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1/2 yemek kaşığı hardal, 2 tatlı kaşığı domates salçası, yarım çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2.
Yapılışı:
- Patlıcanları soyup ince ince doğrayın ve üzerine bir tutam tuz atarak 20 dakika suda bekletin 2.
- Patlıcan, kabak, patates küp küp, biberleri ise yuvarlak bir biçimde doğrayın 2.
- Taze soğanı doğradıktan sonra sarımsakların kabuklarını soyup bu karışıma ekleyin 2.
- Güvecin dibine etlerin tamamını koyun 2.
- Ardından garnitürleri güveci tam kaplayacak şekilde doldurun 2.
- Salçalı sosu hem ete hem de garnitürlere gelecek şekilde dökün 2.
- Fırın kağıdının üzerini alüminyum folyo ile kaplayın 2.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1,5 saat boyunca pişirin 2.
- Piştikten sonra fırın kağıdından ayırın ve servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: