Buradasın
Fırın tepsisinde güveç nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırın tepsisinde güveç yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg tavuk pirzola 2;
- 1 büyük boy patlıcan 2;
- 5 yeşil köy biberi 2;
- 2 orta boy patates 2;
- 2 orta boy domates 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2;
- 1 tatlı kaşığı salça 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 2 tatlı kaşığı kekik 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2;
- 2 tatlı kaşığı tuz 2.
Yapılışı:
- Patlıcanı soyup tuzlu suya bırakın, acısı çıksın 2.
- Tüm malzemeleri kuşbaşı doğrayın 2.
- Derin bir kapta malzemeleri iyice karıştırın 2.
- Yağlı tepsiye malzemeleri koyup 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin 2.
- Çıkarıp karıştırın ve daha iyi kızarması için tekrar fırına verin 2.
Alternatif olarak, fırında güveç yapmak için:
- Tüm malzemeleri çiğden güvece yerleştirin 3.
- Güvecin altına tereyağı ekleyin 3.
- Üzerine soğan ve eti yerleştirin 3.
- Salça, tuz, kekik, nane ve yağ ile hazırladığınız sosu dökün 3.
- Doğradığınız sebzeleri etin üzerine yayın 3.
- Birkaç parça tereyağı ekleyin ve sıcak suyu ilave edin 3.
- Yağlı kağıdı ıslatın ve güvecin üzerine yerleştirin 3.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 2 saat pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: