Buradasın
Fırında güveçte kabak ve patates nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında güveçte kabak ve patates pişirmek için gerekli malzemeler:
- 6 adet orta boy kabak 1;
- 5 adet patates 1;
- 2 soğan (biri kırmızı, biri beyaz) 1;
- 3 diş sarımsak 1;
- 2 domates 1.
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 2,5 su bardağı sıcak su 1;
- Tuz, karabiber, pul biber 1.
Hazırlanışı:
- Kabak ve patatesleri soyup yıkayın ve doğrayın 1. Kabaklara çatalla çizik atın 1.
- Soğanları ve sarımsakları doğrayın, domatesleri hazırlayın 1.
- Yağları tencerede eritip salçayı ekleyin, 2,5 su bardağı sıcak su koyun ve baharatlarını ekleyin 1.
- Hazırladığınız sosu tepsiye dökün 1.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: