Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolata soslu künefe yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
Yapılışı:
- Kadayıfı ince ince doğrayın ve sade yağ ile iyice karıştırın 2.
- Künefe tepsisine sade yağ ve pekmez döküp yağlayın 2.
- Kadayıfları eşit miktarda serpin ve elinizle bastırarak presleyin 2.
- Tuzsuz künefe peynirini ekleyin ve tekrar kadayıfla kaplayıp bastırın 2.
- Kısık ateşte iki yüzünü de pişirin 2.
- Oda sıcaklığındaki şerbeti ekleyin 2.
- Üzerine fıstık ekleyerek servis edebilirsiniz 2.
Ayrıca, künefe çikolata (Dubai çikolatası) yapmak için şu malzemeler kullanılabilir:
- 300 gram çikolata (sütlü veya bitter) 13.
- 3 yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf 13.
- 2 dolu yemek kaşığı fıstık ezmesi 13.
- 1 yemek kaşığı tahin 13.
Yapılışı:
- Çikolatayı benmari usulü eritin 13.
- Yarısını kalıp olarak kullanacağınız kaba döküp dondurucuya bırakın 13.
- Bir kaba fıstık ezmesi, kavrulmuş kadayıf ve tahini ekleyip karıştırın 13.
- Donmuş çikolata üzerine kadayıf karışımını yayın 13.
- Üzerine kalan çikolatayı döküp tekrar dondurucuya bırakın 13.
- Donduktan sonra tüketime hazırdır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: