Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Küflenmiş peynir, türüne ve küfün yapısına göre farklı şekillerde değerlendirilebilir:
- Sert peynirler: Kaşar gibi sert peynirlerde küf sadece yüzeyde ise, küflü kısım kesilip atıldıktan sonra peynir tüketilebilir 13. Ancak, küfün iç kısımlara yayılmadığından emin olmak gerekir 1.
- Alternatif kullanım: Küflü kısımlar kesildikten sonra kalan peynir, eritme işlemlerinde kullanılabilir; pizzalarda, makarnalarda veya soslarda eritilerek tüketilebilir 1.
- Sağlık riskleri: Küf, mikotoksin adı verilen zararlı kimyasallar üretebilir ve bu da alerjik reaksiyonlara, sindirim problemlerine yol açabilir 1. Bu nedenle, küflenmiş peyniri tüketirken dikkatli olmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: