Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Küflenmiş peynirin değerlendirilmesi, peynirin türüne ve küflenme derecesine bağlıdır:
- Sert ve yarı yumuşak peynirler: Küflü kısım ve her iki yüzeyden 2 cm kesilerek temizlenebilir 125. Küf peynirin içine işlemişse veya peynir yumuşak bir yapıya sahipse, tamamının atılması önerilir 12.
- Yumuşak peynirler: Küf fazla gözenekli yapıya yayıldığı için genellikle tamamının atılması tavsiye edilir 12.
- Küflü peynirler (Roquefort, Gorgonzola vb.): Küf bu peynirlerde normaldir, ancak normalden farklı renkte veya aşırı miktarda küf oluşumu bozulma işareti olabilir 3.
Değerlendirme yöntemleri:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: