Evde küflü beyaz peynir yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak küflü peynir yapımı şu şekilde gerçekleşir: 1. Çivil peyniri tel tel ayrılarak lor ile karıştırılır. 2. Özel kaplara basılan küflü peynir, yaylalardaki mahzenlerde en az 6 ay bekletilir. Küflü peynir yaparken hijyen ve doğru koşullar sağlanmalıdır, aksi takdirde peynir zararlı hale gelebilir. Evde beyaz peynir yapımı için aşağıdaki tarif kullanılabilir: Malzemeler: 6 kg çiğ süt; 2 yemek kaşığı kaya tuzu; 1,5 çay kaşığı peynir mayası. Yapılışı: 1. Sütü derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. 2. Süt kaynamaya başladıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve termometre ile derecesini ölçün. 3. Sütün sıcaklığı 36-37 dereceye gelinceye kadar bekleyin. 4. Sütün içerisine peynir mayasını ekleyin ve karıştırın. 5. Tencerenin kapağını kapatın ve bezle sarın. 6. Mayalanması için yaklaşık 1,5 saat bekletin. 7. Mayalandığını anlamak için serçe parmağınızı süte batırın, yoğurttan daha yoğun bir kıvamı varsa olmuş demektir. 8. Bıçağın ucu ile hafifçe kare şeklinde çizikler atın ve 1 saat bekletin. 9. Temiz bir tülbent alın, altına kap koyarak peynirleri ekleyin ve fazla suyun süzülmesi için 3-4 saat bekletin. 10. Tezgah üzerinde hafifçe yoğurun ve iki ağır kabın arasına alın, 3-4 saat bekletin. 11. Tuz ve suyla salamura suyu hazırlayın, peynirleri içine aktarın ve buzdolabında 2-3 gün bekletin. Bu tarif, genel bir beyaz peynir yapımını içermektedir. Küflü beyaz peynir yapımı için farklı yöntemler olabilir.