Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 200 gr parça et
- 1 adet domates
- 1 adet soğan (doğranmış)
- 2 diş sarımsak
- 2 dal defne yaprağı
- 1 dal biberiye
- 100 gr süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 4
Yapılışı:
- Patlıcanları közleyip tam ortasından ikiye bölün ve iç kısımlarını çıkarın 4.
- Yoğurt ve 1 diş sarımsakla karıştırıp kenarda bekletin 4.
- Eti zeytinyağında yüksek ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar karıştırarak mühürleyin 4.
- Doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar pişirdikten sonra rendelenmiş domates, defne yaprağı, biberiye ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin 4.
- Etler hazır olduğunda patlıcanların içine yoğurtlu karışımı, üzerine etleri dökün ve 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika ısıtın 4.
- Kebabı tabaklara alıp servis edin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: